> İtalyan Balık Yahnisi (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> İtalyan Balık Yahnisi (4 Kişilik)MALZEMELER 4 adet dondurulmuş beyaz etli balık, her biri 150 gr 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan, ince doğranmış 1 kırmızı biber, doğranmış 2 orta boy kabak, doğranmış 100 gr mantar büyükse dörde bölünmüş 300 ml domates sosu 1 çay kaşığı limon suyu Tuz ve karabiber ![]() SÜSLEMEK İÇİN: Doğranmış maydanoz limon parçaları HAZIRLANIŞI Mangalı orta ateşte ısıtın ![]() Mangal telini yağlayıp donmuş balıkları 15 dak yanlız bir defa alt üst ederek pişirin![]() Bu arada, kalan yağı büyük bir tencerede ısıtın Soğanı, kırmızı biberi ve kabakları ekleyip 10 dak orta ateşte kızartın Mantarları ekleyip 3 dak daha karıştırarak pişirin![]() Domates sosunu ve limon suyunu ekleyin Tuz ve biberle tatlandırın Tencerenin kapağını kapatıp pişirin![]() Balıklar hazır olduğunda bir düzeyde olacak şekilde tencereye koyun, sosu kaşıkla üzerlerine dökün, kapağı açık olarak 5 dak pişirin![]() Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayın Balıkları kırmadan bir servis tabağına aktarın Üzerlerine ve kenarlarına sos döküp, maydanoz ve limon parçalarıyla süsleyip servis yapın![]() DİKKAT: Balıklar kırılmasın diye balık maşası kullanın ![]() ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Domates sosunu konserve halinde marketlerde bulabilirsiniz Yoksa yerine küp domates kullanın
|
|
|
|