![]() |
> Hamsi Sarma (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Hamsi Sarma (4 Kişilik)MALZEMELER 400 gr ![]() 1 demet karalahana 4 adet taze soğan 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz , Kırmızı biber Karabiber HAZIRLANIŞI Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın ![]() ![]() Bir tencerede karalahana yapraklarını tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatın ![]() ![]() Diğer bir kapta ince kıyılmış taze soğanları, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştırıp yumuşayıncaya kadar ovun ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip karıştırın ![]() ![]() Karışımı karalahana yapraklarına yeleştirip azar miktarda margarin koyup kenarları da kapanacak tarzda rulalar haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|