> Havuçlu pirinç çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Havuçlu pirinç çorbasıMALZEMELER (6 kişilik) 2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci 1 orta boy soğan 1 çorba kaşığı margarin 5 bardak tavuk suyu 2 orta boy havuç Yarım çay kaşığı beyaz biber 1 çorba kaşığı ekşi krema Garnitür olarak maydanoz veya nane HAZIRLANIŞI Büyük bir tencere içinde margarini eritin İçine doğranmış havuç ve soğanları koyarak orta ateşte 2 veya 3 dakika süre ile, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin Üzerine 2 bardak tavuk suyu, tarçın ve biberi ilave edin Ateşi kısıp 10 dakika kaynatın Sebzeleri ve et suyunu sebzeler yumuşayıncaya kadar çırpın Geriye kalan 3 bardak tavuk suyunu ve pirinci ilave edin Tamamen piştikten sonra servis tabaklarına alın ve her servis tabağını ufak bir parça ekşi krema ilave ettikten sonra maydanoz ile süsleyin
|
|
|
|