![]() |
İstim kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstim kebabıMalzemeler ½ Kg Kuşbaşı İncik Eti 4 diş Sarımsak 2 adet Kuru Soğan 4 adet Domates 4 adet Sivri Biber 2 adet Patlıcan 4 yemek kaşığı Sıvı Yağ Tuz, Karabiber Yapılışı Kuşbaşı kuzu etini, kabuğu soyulmuş ve doğranmış iki domates,iki biber, sarmısak, soyulup dörde bölünmüş soğan, tuz, karabiber, su ve biraz yağla birlikte güzelce pişirin ![]() Onlar pişerken iki patlıcanın kabuklarını alacalı soyarak uzunlamasına beşe bölüp, yağda kızartın ![]() Kızaran patlıcanları ayrı bir kaba alın ![]() ![]() sebzelerini ayırdığınız pişmiş etten iki kaşık yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Etin suyunu üstlerine gezdirip 180 derecelik fırına verin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|