![]() |
tavuklu talaş kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() tavuklu talaş kebabıKullanılacak maizeme (10 - 12 kişi için): Haşlanmış ve ince ince doğranmış bir tavuk, çentilircesine doğranmış 1 kilo soğan, 200 gram margarin yağı (tereyağı olursa daha lezzetli olur), 1 fincan kıyılmış maydanoz, 1 demet kıyılmış dereotu, 1 bardak su, yeteri kadar tuz ve karabiber, üstüne sürmek için 1 yumurtanın sarısıyla 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 kilo katmer hamuru ![]() Yapımı: Bir güvece yağı koyup eritmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Talaş içinin suyu iyice azalınca güveci ateşten indirmeli ve kıyılmış dereotuyla maydanozu serpmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavuklu Talaş Kebabı'nı yirmi dakika, yâni böreklerin üzerleri pembeleşinceye kadar pişirdikten sonra tepsiyi fırından çıkarmalı börekleri servis tabağına almalı ve sıcak sıcak servis yapmalı ![]() |
![]() |
![]() |
|