Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorum, tarifi, şekerlemesi

ÇORUM ŞEKERLEMESİ Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ÇORUM ŞEKERLEMESİ Tarifi



Malzemeler


300 gr un

180 gr pudra şekeri

180 gr tereyağı veya 1 su bardağı tereyağı

1 su bardağı tepeleme pudra şeker

2 su bardağı un

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 3

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Beyaz tereyağı iyice kaynatılarak suyu çektirilir ve soğumaya bırakılır Dibine çöken tortular süzülerek bir su bardağına ölçülür Kalaylı bakır tencereye boşaltılıp sertleşmeye bırakılır Yağ iyice donduktan sonra el ayasıyla ovularak beyazlaştırılır Pudra şekeri ilâve edilir Pudra şekeri yağa iyice yedirildikten sonra un eklenir İyice yoğrulup serin bir yerde bekletilir Şekil vermek için ince rulolar yapılır ve verev şekilde kesilir veya küçük toplar yapılır Üzüm salkımı, başak, papatya şekilleri verilir 150 derecede sertleşene kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.