Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, etli, pazı, sarması

> Etli Pazı Sarması

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Etli Pazı Sarması



MALZEMELER
2 bağ pazı

İç harcı için gerekli olan malzemeler
Yarım kg kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Öncelikle pazıları yıkayalım Bol tuzlu suda 1 dakika kadar haşlayalım Başka bir kapta dolmanın harcını hazırlamaya başlayalım Bunun için soğanı yemeklik, tavla zarı gibi doğrayalım Pirinç, ince kıyılmış dereotu, ince kıyılmış maydanoz, kuru fesleğen, tuz ve karabiberi de ilave edelim Tuz ve karabiberi serpiştirelim Tüm bu malzemeyi kıymaya ilave ederek iyice karıştıralım Pazı yapraklarının saplarını keselim ama atmayalım Yaprakları büyüklüklerine göre ikiye ya da üçe bölerek içlerine bir tatlı kaşığı harçtan koyarak, rulo şeklinde saralım Tencerenin en altına pazı saplarını dizelim Üzerine dolma sarmalarını yerleştirelim 2 su bardağı su ile salçayı karıştırıp, üzerine dökelim Tereyağını da fındık büyüklüğünde parçalar bölerek koyalım En az 30 dakika kadar pişirelim Arzuya göre yoğurtla servise sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.