![]() |
> Etli Soğan Dolması (6 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Etli Soğan Dolması (6 Kişilik)MALZEMELER Soğan 6 büyük boy 1350 gram Su 2 1/4 su bardağı 450 gram Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram Maydanoz 1 demet 60 gram Dereotu 1/4 demet 10 gram Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram Yumurta 1 adet 50 gram Limon suyu 3 yemek kaşığı 30 gram HAZIRLANIŞI Soğanları baş kısımlarını kes, soy, yıka ![]() ![]() ![]() Soğanların içlerini orta kısımlarından parmakla iterek parçalamadan, kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde boşalt ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtayı ayrı bır kapta limon suyu ile iyice çırp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Notlar Dolma içine domates veya salça eklenebilir ![]() ![]() ![]() Enerji 200 cal Sodyum 639 mg Protein 10 ![]() A Vitamini 583 iu Yağ 9 ![]() Tiamin 0 ![]() ![]() Riboflavin 0 ![]() Niasin 2 ![]() ![]() C Vitamini 11 mg Fosfor 125 mg Çinko 2 mg Kolesterol 70mg |
![]() |
![]() |
|