Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, kişilik, şiveydiz

> Şiveydiz (4 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Şiveydiz (4 Kişilik)



MALZEMELER
250 gr Nohut
250 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Demet Taze Sarımsak
1 Kg Yoğurt
1 Su Bardağı Su
Tuz
Sos Malzemesi
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Haspir


HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın Taze sarmısaklardan iki tane ayırıp kalanını yarım parmak iriliğinde doğrayın Ayırdığınız iki sarmısağı ayrı bir kapta yumuşayana kadar haşlayın
Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin Hazırladığınız ayrana eti, haşlanmış ve çiğ sarmısağı ilave ederek pişirin
Tavada bir çorba kaşığı tereyağını kızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın
Yemeği servis tabağına alın Üzerine haspirli sos gezdirip servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.