06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
kabak musakka
Gereçler: Soğan 2 küçük boy 100 gram
Kıyma 1 1/2 su bardağı 250 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Yeşil kabak 6 orta boy 1 kg
Maydanoz 3-4 dal 10 gram
Dereotu 3-4 dal 10 gram
Domates 2 orta boy 250 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Kara biber 1/4 tatlı kaşığı 0 5 gram
Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram
Yapılışı: Sebzeleri yıka Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Tencereye soğan, kıyma ve yağı koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak, bıraktığı suyu çekene değin 8-10 dakika pişir Kabağın saplarını kes, maydanoz ve dereotunu ayıkla Domatesi yarım santimetreküp irilikte kuşbaşı, kabakları 1-1 5 santimetre kalınlıkta, daire şeklinde doğra Domatesi, kıymalı karışıma ekle, tuz ve kara biberi koy, 5 dakika kadar pişir Kabakları yayvan bir tencereye diz, üzerine kıymalı karışımı yay Suyu tencerenin kenarından yavaş yavaş dök, yumuşayıncaya değin yaklaşık 1 saat pişir Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp yemeğin üzerine serpiştirin
|
|
|