kabak musakka |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
kabak musakkaGereçler: Soğan 2 küçük boy 100 gram Kıyma 1 1/2 su bardağı 250 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram Yeşil kabak 6 orta boy 1 kg Maydanoz 3-4 dal 10 gram Dereotu 3-4 dal 10 gram Domates 2 orta boy 250 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kara biber 1/4 tatlı kaşığı 05 gram Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram Yapılışı: Sebzeleri yıka Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Tencereye soğan, kıyma ve yağı koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak, bıraktığı suyu çekene değin 8-10 dakika pişir Kabağın saplarını kes, maydanoz ve dereotunu ayıkla Domatesi yarım santimetreküp irilikte kuşbaşı, kabakları 1-15 santimetre kalınlıkta, daire şeklinde doğra Domatesi, kıymalı karışıma ekle, tuz ve kara biberi koy, 5 dakika kadar pişir Kabakları yayvan bir tencereye diz, üzerine kıymalı karışımı yay Suyu tencerenin kenarından yavaş yavaş dök, yumuşayıncaya değin yaklaşık 1 saat pişir Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp yemeğin üzerine serpiştirin |
|