Kabaklı Risotto |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı RisottoMALZEMELER 300 gr Pirinç (özel risotto pirinci önerilir) 500 gr Dolmalık Kabak 2 Adet Soğan 40 cl Et Suyu 30 cl Sek Beyaz Şarap 60 gr Tereyağ 200 gr Toz Parmesan 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı Karabiber HAZIRLANIŞI Dolmalık kabakları küçük küçük doğrayın 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun Yarısını ayırın Etsuyunu ısıtın Kalan zeytinyağında soğanı kavurup pirinci ve kıyılmış dolmalık kabakları ilave edin Sebzeleri 5dakika tavada bekletin Etsuyunu ekleyerek beyaz şarabı ısıtın Pirinci kıyılmış dolmalık kabaklarla birlikte suyunu çekene kadar 20 dakika pişirin Tereyağ, 100 gr parmesan peynirini ve karabiberi ekleyin Kalan parmesanı alüminyum folyoya yayıp 180 derece fırında 3-4 dakika bekletin Parmesanı folyodan soğumaya bırakın Servis tabağına risotto?yu yerleştirin Sonra dolmalık kabakları ve dantel şeklindeki parmesanı üzerine ekleyin |
|