Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabak, kalye

Kabak Kalye

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Kalye



MALZEMELER
1 BAŞ SOĞAN
3 DİŞ SARMISAK
125 GR KIYMA
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
3 ADET KABAK
BİR TUTAM DEREOTU
3 KAŞIK GARNİTÜR (BEZELYE, PATATES,HAVUÇ)
1 KÜÇÜK DOMATES
1/2 BARDAK SU
TUZ

HAZIRLANIŞI
Soğanlar ve sarmısaklar küçük kareler halinde kesilerek çok az zeytinyağı ile kavrulur Soğanlar iyice pembeleştikten sonra kıyma ilave edilerek kavrulması beklenirKavrulduktan sonra salçası ilave edilerek bir süre daha beklenir
Kabakların kabukları bıçak ile sıyrılır ve halka halka kesilerek tuzlu su da biraz bekletilir Daha sonra kabakların suyu süzülerek kıymaya ilave edilir Biraz kavrulduktan sonra garnitür, domates eklenir Bir süre daha pişirilmeye bırakıldıktan sonra suyu ve tuzu ilave edilerek pişmeye bırakılırPişmeye yakın dereotu ilave edilirYaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirilerek, sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.