Kabak Kalye |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak KalyeMALZEMELER 1 BAŞ SOĞAN 3 DİŞ SARMISAK 125 GR KIYMA 1 TATLI KAŞIĞI SALÇA 3 ADET KABAK BİR TUTAM DEREOTU 3 KAŞIK GARNİTÜR (BEZELYE, PATATES,HAVUÇ) 1 KÜÇÜK DOMATES 1/2 BARDAK SU TUZ HAZIRLANIŞI Soğanlar ve sarmısaklar küçük kareler halinde kesilerek çok az zeytinyağı ile kavrulur Soğanlar iyice pembeleştikten sonra kıyma ilave edilerek kavrulması beklenirKavrulduktan sonra salçası ilave edilerek bir süre daha beklenir Kabakların kabukları bıçak ile sıyrılır ve halka halka kesilerek tuzlu su da biraz bekletilir Daha sonra kabakların suyu süzülerek kıymaya ilave edilir Biraz kavrulduktan sonra garnitür, domates eklenir Bir süre daha pişirilmeye bırakıldıktan sonra suyu ve tuzu ilave edilerek pişmeye bırakılırPişmeye yakın dereotu ilave edilirYaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirilerek, sıcak servis yapılır |
|