Fesleğenli Domates |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğenli DomatesMALZEMELER 300 gr ıspanak (dondurulmuş olabilir) 12 büyük domates Tuz, karabiber 200 gr beyaz peynir 1 soğan limon suyu 1 diş sarmısak 1 demet taze fesleğen HAZIRLANIŞI Dondurulmuş ıspanak kullanıyorsanız açılmasını bekleyin Domatesi yıkayıp süzülmesini bekleyin Üzerini bir kapak gibi kesin Alt kısmın içini oyun İçine tuz ve karabiber serpin Ispanağın suyunu süzün Kıyılmamış ise ince ince kıyın Peyniri bir çatalla ezin Sarmısak ve soğanı soyun Soğanı küçük küpler halinde doğrayın Sarmısağı ezin Fesleğeni yıkayıp suyunu süzün Yapraklarını ayıklayıp yarısını kıyın Bir kasede peynir,soğan, sarmısak, ıspanak ve kıyılmış fesleğeni karıştırın Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın Karışımı 1 saat buzdolabında bekletin Ispanaklı karışımı bir tatlı kaşığı ile oyduğunuz domateslerin içine doldurunÜzerini kalan fesleğen yapraklan ile süsleyip servis yapın Öneri: Sebzeleri çiğ olarak hazmedemiyorsanız ıspanağı hafifçe kavurduktan sonra da domateslerin içine doldurabilirsiniz |
|