![]() |
Peynirli Otlu Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Otlu Börek1-2 orda boy soğan 4 yufka 3 yumurta 1 bardak yoğurt 2 çay bardağı zeytinyağı en az yarım demet pazı ve ıspanak istenildiği beyaz peynir Tuz, karabiber, isteğe göre kırmızı biber Yapılışı: Pazı ve ıspanağı istediğiniz miktarda alın ve yıkayın ve durulayarak doğrayın ![]() ![]() ![]() Doğradığınız otlarıda ekleyin ve hafifçe öle ne kadar yağda kavurun ![]() ![]() ![]() İstediğiniz büyüklükte tepsiye ilk yufkanızı yayın (eğer küçük tepsi seçerseniz yufkaları 2 ye bölün) ![]() ![]() Yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi yapın ve kenardan çıkan yufkaları böreğin üzerine kapayarak 200 derece önceden ısıtılmış fırına verin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|