![]() |
Gül Reçeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gül ReçeliMalzemeler: 200 gr ![]() 5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Yarım limon suyu Yapılışı: 1- Gül yapraklarının arasında sert, kurumuş olanları varsa ayıklayın ![]() 2- Bir kaç su yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın ![]() ![]() ![]() 3- Gül yapraklarını 1 gece tencerede kapağı kapalı olarak bekletin ![]() ![]() ![]() 4- Reçelin altı kaynayınca kısık ateşe alın, arada sırada karıştırarak 10-15 daha pişirin, suyu koyulaşmaya başlayınca içine yarım limon suyunu sıkın ![]() 5- Gül yaprakları şeffaflaşıp, reçel kıvamı istediğiniz koyuluğa gelince ocaktan alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|