Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gül, reçeli

Gül Reçeli

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Reçeli



Malzemeler:
200 gr (yaklaşık 20 adet iri gül yaprağı)
5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Yapılışı:
1- Gül yapraklarının arasında sert, kurumuş olanları varsa ayıklayın
2- Bir kaç su yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın Süzülen yaprakların bir kısmını tencereye alın üzerine şeker ekleyin Yapraklar ve şeker bitene kadar aynı işlemi yapın
3- Gül yapraklarını 1 gece tencerede kapağı kapalı olarak bekletin Sabah tenceredeki şekerin çoğu erimiş, yapraklar sulanmış olacak Tencereyi ocağa alın 2 su bardağı suyu ekleyin içindeki şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin
4- Reçelin altı kaynayınca kısık ateşe alın, arada sırada karıştırarak 10-15 daha pişirin, suyu koyulaşmaya başlayınca içine yarım limon suyunu sıkın
5- Gül yaprakları şeffaflaşıp, reçel kıvamı istediğiniz koyuluğa gelince ocaktan alın Sıcakken kavanozlara doldurun ağzını sıkıca kapatın ve serin yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.