Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fasulye, turşusu

Fasulye Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fasulye Turşusu



Malzeme:
3 kg’lık bir kavanoz,
2 kg taze fasulye,
4 adet yeşil sivribiber,
4 diş sarmısak,
1 su bardağı kaya tuzu,
4 su bardağı su,
1 çay bardağı sirke,

Yapılışı:
Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın Biraz su ilave ederek çok hafifçe fazla yumuşatmadan haşlayın, suyunu süzüp soğutun
Kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin 1 adet sivribiber ve 1 diş sarmısak koyun
Tekrar fasulye yerleştirin Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin 4 su bardağı kaynatılıp soğutulmuş suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin
1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün Üzerine bir ağırlık konayak fasulyelerin sirkenin içinden çıkmasını engelleyin
Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 15-20 gün bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.