![]() |
Patlıcan Turşusu (Dolma) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Turşusu (Dolma)Malzemeler: 2 kg küçük turşuluk patlıcan, 1 küçük baş lahana, 1 adet havuç, 3 adet kırmızı salçalık biber, 10-15 dal kereviz, 1 demet maydanoz, 1 su bardağı sirke, 1 baş sarmısak, 1 çay kaşığı şeker, 3-4 defne yaprağı, Yapılışı: Patlıcanları yıkayıp sap ve uç kısımlarından birer parmak bırakarak bıçağın ucu ile uzunlamasına (parçaların uçları birbirinden ayrılmadan) 4 eşit parçaya bölün ![]() Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() ![]() Bu arada lahana, biber, maydanoz, sarmısak ve kereviz yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın ![]() ![]() Doğradığınız bütün malzemeyi karıştırın ve acı suyunu salan patlıcanların kesik kısımlarına doldurup, kereviz sapı ile sarın ve kavanoza yerleştirin ![]() Turşunun suyunu hazırlamak için kavanozun alacağı kadar suyu hesaplayın ve bu suya her litresine 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu gelecek şekilde tuz ekleyip bu suyu kaynatın ve soğumaya bırakın ![]() Su soğuyunca sirkeyi de suya ekleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|