![]() |
Tavuk Haşlama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk HaşlamaMalzemeler: 500 gr tavuk eti (göğüs, kalça ya da but) 2 adet orta boy havuç 2 Adet orta boy patates 1 adet iri kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ Tuz Yapılışı: 1- Havuç ve patatesi soyup yıkayın ve iri iri doğrayın ![]() ![]() 2- Tavuk parçalarını soğanı birlikte tencereye alın, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin ![]() 3- Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha haşlayın ![]() ![]() ![]() 4- Son olarak tencereye patatesleri ekleyin ve patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() 5- Patatesler haşlanınca yemeğinizi ocaktan alın ve sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|