Köri Soslu ve Kaju Fıstıklı Tavuk |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Köri Soslu ve Kaju Fıstıklı TavukMalzemeler: 400 gr Tavuk kalça şiş 1 adet havuç 1 adet pırasa 1 adet lahana yaprağı 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı soya sosu 4-5 yemek kaşı zeytinyağı 2 avuç kaju fıstığı 1 tatlı kaşığının ucu ile toz köri 1 çay bardağı sıcak su Yapılışı: 1- Kuşbaşı tavuk etini şişten çıkartın ve her parçayı keskin bir bıçak yardımıyla 2-3 parçaya bölün 2- Soğanı yemeklik doğrayın Havucu soyup rendenin küçük tarafıyla rendeleyin Pırasa, lahana ve 1 diş sarımsağı ince ince kıyın 3- Wok tavaya zeytinyağı ve soğanı alıp 1 dakika soteleyin Üzerine tavukları ekleyip tahta kaşıkla rengi beyazlaşıncaya kadar kavurun 4- Tavukların üzerine kaju, kıyılmış lahana, pırasa ve havucu ekleyerek 1 dakika kadar soteleyin 5- Sebzeler ölmeye başlayınca 1 çay bardağı sıcak su, köri ve soya sosunu ekleyerek karıştırın 6- Tavanın üzerine bir kapak kapatın ve ocağı kısın Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin 7- Kapağı alıp, ocağı sonuna kadar açın Tavuk tamamen suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin Sıcak servis yapın |
|