Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fıstıklı, kaju, köri, soslu, tavuk

Köri Soslu ve Kaju Fıstıklı Tavuk

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köri Soslu ve Kaju Fıstıklı Tavuk



Malzemeler:
400 gr Tavuk kalça şiş
1 adet havuç
1 adet pırasa
1 adet lahana yaprağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı soya sosu
4-5 yemek kaşı zeytinyağı
2 avuç kaju fıstığı
1 tatlı kaşığının ucu ile toz köri
1 çay bardağı sıcak su
Yapılışı:
1- Kuşbaşı tavuk etini şişten çıkartın ve her parçayı keskin bir bıçak yardımıyla 2-3 parçaya bölün
2- Soğanı yemeklik doğrayın Havucu soyup rendenin küçük tarafıyla rendeleyin Pırasa, lahana ve 1 diş sarımsağı ince ince kıyın
3- Wok tavaya zeytinyağı ve soğanı alıp 1 dakika soteleyin Üzerine tavukları ekleyip tahta kaşıkla rengi beyazlaşıncaya kadar kavurun
4- Tavukların üzerine kaju, kıyılmış lahana, pırasa ve havucu ekleyerek 1 dakika kadar soteleyin
5- Sebzeler ölmeye başlayınca 1 çay bardağı sıcak su, köri ve soya sosunu ekleyerek karıştırın
6- Tavanın üzerine bir kapak kapatın ve ocağı kısın Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin
7- Kapağı alıp, ocağı sonuna kadar açın Tavuk tamamen suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.