Izgara Kuzu Pirzola |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Izgara Kuzu PirzolaMalzemeler • 12 adet kuzu pirzola Naneli Bezelye Püresi Malzemeleri • 4 yeşil soğan • 25 gr tereyağı • 200 gr donmuş bezelye • 1 çay kaşığı taze doğranmış nane yaprağı • 1 çorba kaşığı mascarpone peyniri Kavrulmuş Patates Dilimleri Malzemeleri • 2 adet büyük boy yıkanmış patates • 4 çorba kaşığı zeytinyağı • Taze öğütülmüş deniz tuzu 4 kişiliktir Yapılışı 1 Fırını 200°C’ye kadar ısıtın 2 Bezelye püresini yapmak için yeşil soğanları ince ince doğrayın Küçük bir tavada tereyağı içinde hafifçe yumuşatın 3 Bezelyeleri ve 200 ml su ekleyin Bezelyeler iyice yumuşayana kadar 5 dakika kaynatın ve nane yapraklarını ekleyin 4 Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı kullanarak tava içinde blendırdan geçirin Mascarpone ekleyin ve çok yumuşak bir püre elde edinceye kadar tekrar blendırdan geçirin 5 Patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyin Geniş bir fırın tepsisine dizip üstlerine zeytinyağı ve deniz tuzu serpin ve fırına verin 45 dakika veya kırmızı kahverengi bir renk alıncaya dek pişirin Dilimleri kağıt havluda süzdürün 6 Pirzolalara tuz ve biber serpip dışı gevrek ortası yumuşak pembe bir hale gelene kadar her iki tarafını da ızgara edin 7 Naneli bezelye püresi ve kavrulmuş patates dilimleriyle servis edin |
|