![]() |
Kaşarlı Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaşarlı KöfteMalzemeler:500 gr köftelik kıyma 1,5 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri 1 adet küçük boy kuru soğan bir dilim bayat ekmek içi Kimyon Karabiber Tuz Yapılışı: 1- Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın ![]() 2- Soğanı ve bayat ekmeği rendenin ince kısmı ile rendeleyin ![]() 3- Kıymaya tuz, karabiber, soğan, ekmek içi ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek yoğurun ![]() 4- Yoğurduğunuz kıymayı top haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ![]() 5- Elinizi hafifçe yağlayın ve kopartığınız parçayı önce top haline getirin daha sonra iki avucunuz içinde bastırarak köfte şekli verin ![]() 6- Hazırladığınız köfteleri geniş bir tabağa dizin, üzerine streç film kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin ![]() 7- Yağsız teflon tavada önlü arkalı pişirerek sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|