![]() |
İçli Köfte |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçli KöfteMalzemeler: Hamur Malzemesi: Yarım kilo ince-köftelik bulgur 250 gr ![]() Yarım su bardağı irmik 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası Tuz Kıyma makinası yoksa bulguru ıslatmak için su İç malzemesi: 500 gr ![]() 3 yemek kaşığı tereyağı 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi yada antep fıstığı Karabiber, tuz, kırmızı biber İçli Köfte Nasıl Yapılır? Yapılışı: İç köftenin yapımı: [*]Tereyağını geniş bir tencere yada tavaya alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dış Hamurun Yapımı: [*]İnce bulgurun üzerini biraz geçecek kadar kaynar su ilave edilip şişmesini bekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızartarak pişirmek için: Geniş ve derin bir tencerede bolca yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() Haşlayarak pişirmek için: Haşlama yapmak için yine derin bir kapta su kaynatılır, suya tuz ve biraz sıvıtağ eklenir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|