Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
içli, köfte

İçli Köfte

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçli Köfte



Malzemeler:
Hamur Malzemesi:
Yarım kilo ince-köftelik bulgur
250 gr 2 kez çekilmiş çiğ köftelik kıyma
Yarım su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Kıyma makinası yoksa bulguru ıslatmak için su

İç malzemesi:
500 gr orta yağlı kıyma
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi yada antep fıstığı
Karabiber, tuz, kırmızı biber

İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Yapılışı:

İç köftenin yapımı:
[*]Tereyağını geniş bir tencere yada tavaya alın İnce ince kıydığınız soğanları hafifçe pembeleşene kadar orta ateşte kavurun Daha sonra kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun[*]İçine ceviz ve baharatlarını ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun Ocaktan alın[*]Soğuyan içi elinizde önce yuvarlayıp sıkarak fotoğraf 1 deki gibi şekillendirin ve streç filmle üzerini kaparak buzdolabına koyun Dış hamuru hazırlanıncaya kadar içler katılaşsın
Dış Hamurun Yapımı:
[*]İnce bulgurun üzerini biraz geçecek kadar kaynar su ilave edilip şişmesini bekleyin Şişen bulgurun içine geri kalan tüm mazlemeleri ekleyerek yaklaşık 15 dk (arada su ekleyerek) yoğurun[*]Elinizi yağlayın kıvama gelen harçtan yumurtadan büyük parçalar koparın ve avuç içinize alarak yuvarlayın[*]Avuç içinizde yuvarladığınız hamurun ortasına yavaş yavaş bastırıp yanlarından sıkarak fotoğraftaki gibi ortasına bir delik açın[*] Hamurdaki delik yeteri kadar büyüdüğünde katılaşan iç harcı içine sokun[*]Elinizde döndürerek hafif hafif döndürerek ve bastırark tüm iç malzemeyi yaplayın Kapatacağınız ucu hamuru zedelemeden hafif hafif sıkın ve düzeltin (fazlalık varsa ucundan koparabilirsiniz)[*]Doldurduğunuz içli köfteleri geniş bir tepsiye aralık bırakarak dizin
Kızartarak pişirmek için:
Geniş ve derin bir tencerede bolca yağı kızdırın Kızgınyağda köftelerin kabuğu koyulaşıncaya kadar kızartılıp, kevgir yardımıyla peçete serilmiş tabağa alın
Haşlayarak pişirmek için:
Haşlama yapmak için yine derin bir kapta su kaynatılır, suya tuz ve biraz sıvıtağ eklenir Köfteler kaynar suda 2-3 dakika kadar pişirilir Sudan çıkarılan köfteler birbirine değmeyecek şekilde servis tabaklarına alınır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.