06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Analı Kızlı
Hamur Malzemeleri:
500 gr ince bulgur
100 gr irmik
75 gr un
1 adet yumurta
300 gr yağsız kıyma
150 gr domates salçası
İç malzemesi:
300 gr yağlı kıyma
100 ml sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
200 gr kuru soğan
Sos Malzemeleri:
500 gr kuşbaşı eti
1 adet orta boy soğan
300 gr nohut
150 gr domates salçası
2 litre kaynamış su
Tuz
Yapılışı:
Anaların içleri için:
[*]Soğanları küçük küçük yemeklik doğrayın Tavaya yağı ekleyin ve soğanları kavurun 300 gr yağsız kuzu kıyma, çekilmiş ceviz, tuz, karabiberi içine ekleyerek kıyma pişene kadar kavurmaya devamedin [*]Hazırladığınız kıyma soğuyunca, cevizden biraz küçük parçalara ayırarak elinizde yuvarlayın [*]Bu topları tepsiye dizin ve üzerine streç film örterek 1-2 saat buzdolabında dinlendirin
Kaplama için:
[*]500 gr ince bulguru az bir suda ıslatın, bulgurlar suyu çektikten sonra 100 gr irmik, 75 gr un, 1 yumurtayı ilave ederek yoğurun ve hamuru 2 parçaya bölün [*]Önce anaları hazırlayın Anaları ceviz büyüklüğünde parçalara bölün, yuvarlak top haline getirin parmağınızla bir delik açın ve sıkıp çevirerek deliği genişletin [*]Hamurun içine hazırladığınız köfteleri içine koyun,kapatın ve yuvarlayın [*]Kızlar için ayırdığınız diğer hamurdan parçalar kopartın ve minik minik yuvarlayın
Sos yapılışı:
[*]500 gr kuşbaşı etini tencerede kavurun Etler pembeleşince soğanını ilave edin, salçasını ilave ederek üzerine 2 litre kaynamış sıcak su ilave edin [*]Tuz ve karabiberini koyarak karıştırın ve kaynamaya bırakın Önceden haşlanmış nohut u kaynayan yemeğe ilave edin [*]Analı ve kızlı köftelerimizi içine ekleyin ve yaklaşık 5 dakika pişirin
|
|
|