Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adana, kebap

Adana Kebap

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Kebap



1 kg ince çekilmis kuzu kiyma
100 gr yag ic yag(teli yaglamak icin)
1 çorba kasigi aci pul biber
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
Tuz
1,5 cm eninde kebap sisleri
Yapılışı:
Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yogurun Buzdolabina koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun Tekrar yogurun
Yogurdugunuz kıymadan avucunuzun aldıgı kadar parçalar koparark sislere tutturun Elinize yapısmaması için ara sira avucunuzu ıslatarak bir elinizle sisi tutun, diger elinizle de kıymayı sise tutturarak, kebabı hazırlayın
Mangalı yakın Sisleri mangala dizip iki taraflı olarak pisirin Sumaklı sogan salatası ve yesil salata ile sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.