Ahududulu- Limonlu Kek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahududulu- Limonlu KekMALZEMELER 3 5 çorbakaşığı (margarin veya tereyağ)2 çorbakaşığı pudra şekeri 3/4 su bardağı yağsız süt 1 5 çorbakaşığı tozşeker2 5 çorbakaşığı un225 gr ahududu pudra şekeri 2 yumurta 2 limon 6 Kişilik HAZIRLANIŞI Altı tane sufle kabını hafifçe yağlayın Ahududuları ve pudra şekerini püre haline getirip, kaplara eşit miktarda paylaştırın![]() Bir kapta 3 5 çorbakaşığı margarini eritin Üzerine unu ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam ederek kaynatın Bir dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın![]() Diğer bir kapta yumurtaların sarılarını çırpın rendelenmiş limon kabuğu, tozşeker ve 3 çorbakaşığı limon suyunu ekleyin Yumurtaların akını iyice çırptıktan sonra, önceden hazırladığınız iki karışımla beraber, ahududu püreli kapların içine dökün![]() 190 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 18-20 dakika pişirdikten sonra, üstüne pudra şekeri serpin Sıcak sıcak servis yapın
|
|
|
|