![]() |
Manisa Usulü Susamlı Aşure |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Manisa Usulü Susamlı AşureMalzeme listesi 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı kuru fasulye (kuru börülce ya da bakla da kullanabilirsiniz) 1 su bardağı nohut 3 su bardağı tozşeker 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm (sultani üzüm de denir) 8-10 adet kuru kayısı 1 adet elma veya ayva Üzeri için; 1 su bardağı susam 10-12 adej kuru kayısı 10-15 adet kuru incir 100 gr fındık içi 100 gr ceviz içi 100 gr badem içi YAPILIŞI: Aşurelik buğday, kuru fasulye (börülce ya da iç bakla) ve nohudu ayrı ayrı kaplara koyup üzerlerine 4-5 santim çıkacak kadar soğuk suyla bir gece önceden ıslatın ![]() ![]() Ayrı ayrı tencerelerde haşladığınız nohut ve fasulyeyi aşurelik buğdayın olduğu tencereye aktardıktan sonra sık sık karıştırarak yaklaşık 30 dakika pişirmeye devam edin ![]() ![]() Tozşeker ve yıkayıp süzdüğünüz kuru üzümleri ilave ettikten sonra tavla zarı formunda doğradığınız elma ve kuru kayısıları da koyun ve kısık ateşte 30-40 dakika daha pişirin, (aşureyi sık sık karıştırmayı ve suyu azsa sıcak su eklemeyi ihmal etmeyin) Aşure koyu kıvamlı bir çorba gibi olmalıdır ![]() İsterseniz bir kahve fincanı kadar gülsuyunu üzerine aktararak yaklaşık 10 dakika daha kaynattığınız aşureyi ocaktan alın ![]() ![]() Nar, fındık, ceviz ve bademle süsleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|