![]() |
Mangal Yapmanın Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mangal Yapmanın Püf NoktalarıMangal Yapmanın Püf Noktaları Bahar yavaş yavaş güneşli yüzünü göstermeye başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Havanın güzel olduğu günlerde ister aile içinde, ister arkadaşlar arasında “ne yapalım?” sorusunu mutlaka en az bir kişi “mangal yapalım” diye yanıtlar ![]() ![]() ![]() Mangal Nasıl Hazırlanır? Mangal yakma teknikleri kişiden kişiye değişse de, mangala yeni başlayanlar için bazı kolay yollar şöyle: • Öncelikle kömürü alın ![]() ![]() ![]() • Çıra veya gazete kağıdını tutuşturduktan sonra, ateşin üzerine kömürler yavaş yavaş eklenir ve kömürlerin ateşi almasını beklenir ![]() ![]() ![]() • Kömürlerin iyice yanmasını sağlamak için arada bir gazete yardımıyla yellenir ![]() • Kömürler iyice kor olmadan üzerine et koymak zehirlenmeye yol açabilir, sararana kadar beklemek gerekir ![]() • Kömürler istenen şekilde yanmaya başlayınca baca kaldırılır, ızgara teli ortadan ikiye bölünmüş soğanın sulu kısmıyla temizlenir ve mangala konur ![]() ![]() • Sahilde veya boş toprak bir alanda iseniz mangala ve kömüre gerek olmadan, etraftan bulunan odun parçaları ve ince dallar tutuşturularak da ateş yakılabilir ve odun közünde sucuk, biber, domates gibi yiyecekler pişirilebilir ![]() • Mangal bittiğinde bir bıçak yardımıyla ızgara teli sıcakken temizlenirse üzerine yapışmış artıklar daha kolay çıkar ![]() Sağlıklı Bir Mangal için İpuçları Bahar ve yaz aylarının vazgeçilmez keyfi mangalı hem kendiniz hem aileniz için daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz ![]() ![]() • Soğan soyulmadan alüminyum folyoya sarılarak közün içinde pişirildiğinde tadı daha güzel olur ![]() • Etler önceden kısa bir süre mikrodalga fırına konarak içlerinin iyice pişmesi sağlanabilir ![]() ![]() • Balık pişirirken balığın üzerine tereyağı sürmek ve sonra ızgaraya koymak daha iyi sonuç verir ![]() • Sağlık sorunları nedeniyle fazla et tüketiminden kaçınmak için mangalda değişik sebzeleri pişirmek de iyi bir fikir olabilir ![]() ![]() • Sebzelerin içinin iyice pişmesi için önce 3 dakika mikrodalgada tutulabilir ![]() ![]() • Etlerin ve sebzelerin kömür ile arasındaki mesafe olabildiğince fazla olmalıdır ![]() ![]() • Kırmızı et ağırlıklı bir mangal yerine tavuk ve balık pişirilmesi de önerilmektedir ![]() ![]() Etler Nasıl Terbiye Edilir? Mangalda pişecek etin önceden terbiyede bekletilmesi, yumuşak olmasını ve kolay yenmesini sağlar ![]() ![]() ![]() ![]() • Soslu tavuk kanat: Bir kasede şeker, ketçap, kımızı biber, sirke, acı sos ve tavuk suyunu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() • Terbiyeli kuzu şiş: Bir limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • Soğanlı terbiye: Izgara yapılacak etleri, 24 saat kadar önce, yumuşaması için süt ve zeytinyağına, güzel kokması ve tat alması için soğana yatırabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Sağlıklı bir yaşamdan ödün vermeden de mangal keyfinizi sürdürebilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|