![]() |
Mutfak İçin Pratik Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak İçin Pratik Bilgiler![]() Zamanımızın Bir Büyük Bir bölümünü Mutfakta geçiriyoruz ![]() Kek kalıbı Kek kalıbına Yağlı Kağıt döşeyin ![]() ![]() ![]() Pişirdiğiniz kek kalıptan çıkmıyorsa, kalıbın altına Islak Bir bez yayıp Şile buraya ne kadar bekletin ![]() Etleri yumuşatmak icin Limon Suyu etleri yumuşatır ![]() ![]() Yemek taşarsa Yemeğin taştığı makyajını beleş Bolca tuz serpin ![]() ![]() ![]() Salata Salatayı yeni sözcükler yapmanız gerekirse bozulmaması icin, uzerine nemli bez örtün Bir ve sosunu koymayın ![]() ![]() Tuz Miktarı Yemeklere konulan tuz miktarı pişen yemeğin çeşidine Türkçesi değişir ![]() ![]() ![]() Yemek tuzluysa Fazla tuzunu Almak icin, 1 adet patatesi soyup doğrayın, Bir Kaç dakika kisik kaynatın yemeğinize ![]() Çatal Bıçak Temizlerken Çatal bıçağınız uzerinde lekeler oluşmuşsa, onlari Çamaşır suyuna batırabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Kristaller Kristalleri yıkadıktan Hiçbiri icine, sirke ve tuz konmuş su Ile durularsanız Pırıl Pırıl olurlar ![]() Soğan Sarımsak Kokusu Ellerdeki soğan, sarımsak kokularını giderebilmek icin, ellerinizi haşlanmış patatesle ovun ![]() |
![]() |
![]() |
|