|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| makarna, nelerdir, noktaları, pişirmenin, püf |
Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Makarna Pişirmenin Püf Noktaları NelerdirSadece birkaç noktaya dikkat ederek muazaam lezzeti olan bir makarna pişirebilirsiniz ![]() İlk yapılması gereken derin ve geniş bir tencere seçimi olmalıdır 100 Gram makarna için ideal olan su miktarı 1 litredir Suyun fazla olması, makarnanın su içerisinde rahat hareket etmesini, böylece yapışmamasını sağlar![]() Kaynamakta olan suya damak tadınıza göre tuz ilave ederek karıştırın ve makarnaları tencereye boşaltın ![]() Makarnaları tencere ile baş başa bırakırsanız doğru lezzeti yakalamak güçleşir Başında durarak arada bir tahta bir kaşık ile karıştırmanız gerekir Fakat çok sık ve fazla karıştırmamaya özen gösterin![]() makarna yapmanin puf noktalari Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir İdeal pişme süresi 8-10 dakika civarındadır ancak bu süre kullanılan makarna türüne göre ve kalitesine göre farklılık göstereceğini unutmayın ![]() |
|
|
|