Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
makarna, nelerdir, noktaları, pişirmenin, püf

Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir



Sadece birkaç noktaya dikkat ederek muazaam lezzeti olan bir makarna pişirebilirsiniz

İlk yapılması gereken derin ve geniş bir tencere seçimi olmalıdır 100 Gram makarna için ideal olan su miktarı 1 litredir Suyun fazla olması, makarnanın su içerisinde rahat hareket etmesini, böylece yapışmamasını sağlar

Kaynamakta olan suya damak tadınıza göre tuz ilave ederek karıştırın ve makarnaları tencereye boşaltın

Makarnaları tencere ile baş başa bırakırsanız doğru lezzeti yakalamak güçleşir Başında durarak arada bir tahta bir kaşık ile karıştırmanız gerekir Fakat çok sık ve fazla karıştırmamaya özen gösterin

makarna yapmanin puf noktalari Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Nelerdir

İdeal pişme süresi 8-10 dakika civarındadır ancak bu süre kullanılan makarna türüne göre ve kalitesine göre farklılık göstereceğini unutmayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.