![]() |
Pratik Mutfak Bilgileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Mutfak Bilgileri![]() Şekerlenen reçeli eski haline döndürmek mümkün mü? Şekerlenen reçel kavanozunun ağzını sıkıca kapatarak derin bir tencerenin ortasına yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Kabuklu cevizi kırarken içi de parçalanıyor ![]() Cevizin kabuğunu kolay açabilmek için cevizleri geniş bir kaseye alıp üzerini geçecek kadar tuzlu su ekleyin ve 1 gece bu şekilde bekletin ![]() ![]() Türk kahvesini taze tutmanın yolu var mı? Türk kahvesini bir kavanoza aktarıp, kavanozun içerisine 2 adet kesme şeker atın ve kapağını sıkıca kapatın ![]() ![]() Diri taneli pilav yapmanın sırrı nedir? Pilavınızın diri ve tane tane olmasını istiyorsanız pirinci pişirmeye başlamadan en az 20 dakika önce tuzlu, sıcak suda bekletmeli ve suyunu süzüp yıkadıktan sonra 4 dakika kızgın tereyağı ya da ayçiçeği yağında kavurmalısınız ![]() Tavuğun fırında güzel kızarması için ne yapmalı? Fırında bütün tavuğun üzerini kızartmak istediğinizde bir limonu ortadan ikiye kesin ![]() ![]() ![]() Kızartma yağını kaç kere kullanabilirim? İyi bir sonuç için kullanılan sıvıyağın miktarı kızartılacak yemeğin 4 katı kadar olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Peyniri nasıl daha kolay rendeleyebilirim? Peyniri kesmeden önce bıçağı soğuk su ile yıkarsanız peyniri daha rahat dilimleyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Bezelyeleri ayıkladıktan sonra hemen pişirmenizde fayda var ![]() Ayıkladığınız bezelyeler kuruyup sertleşebilir ![]() ![]() Çikolata nasıl rendelenir? Öncelikle rendeleyeceğiniz çikolatanın soğutulmuş olmasına dikkat etmelisiniz ![]() Çikolatayı rendelemek için el rendesi kullanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pudra şekeriniz yoksa Pastanız için pudra şeker gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Daha Lezzetli zeytinler için Siyah zeytini tatlandırmak için zeytinyağı ve limon suyu karışımından yararlanmayı herkes bilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|