![]() |
Konserve Yapmanın Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konserve Yapmanın Püf NoktalarıKonservecilik tarihi o kadar eskiye dayanmaz ![]() ![]() bunların konserve edilmesi diye bir şey konu olmamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konservecilik böylece birbuçuk yüzyılda büyük ilerlemeler göstermiş ve ev ekonomisini olduğu kadar devlet hazinelerini de oldukça kalkındırmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ev konserveciliğinde her aile konservelerini kendisi yaptığından hem kullandığı mal piyasadakinden daha kaliteli olmakta, hem de daha ucuza mal edilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() 1 litrelik 60 kavanoz domates salçası 1 litrelik 40 kavanoz domates suyu (şırası) 1 litrelik 200 kavanoz çeşitli sebzeler 1 litrelik 125 kavanoz çeşitli meyve konserveleri, reçeller, marmelatlar, meyve şıraları, meyve jöleleri 1 litrelik 100 kavanoz et ve balık konserveleri Toplam 525 kavanoz Amerika'da ailenin yıllık konserve bütçesi yapılırken daha da ileri gidilmiş ve her fert için daha da teferruatlı listeler hazırlanmıştır ![]() 1 litrelik 7 kavanoz taze fasulye konservesi 1 litrelik 3 kavanoz pancar konservesi 1 litrelik 3 kavanoz mısır konservesi 1 litrelik 5 kavanoz bamya konservesi 1 litrelik 5 kavanoz bezelye konservesi 1 litrelik 2 kavanoz kırmızı biber konservesi 1 litrelik 4 kavanoz kabak konservesi 1 litrelik 5 kavanoz karışık sebze konservesi 1 litrelik 3 kavanoz kuşkonmaz konservesi 1 litrelik 3 kavanoz ıspanak konservesi 1 litrelik 12 kavanoz domates konservesi 1 litrelik 8 kavanoz domates suyu konservesi 1 litrelik 5 kavanoz elma ve armut suyu konservesi 1 litrelik 5 kavanoz çilek, ahududu, frenk üzümü ve bektaşi üzümü konservesi 1 litrelik 4 kavanoz incir ve üzüm konservesi 1 litrelik 6 kavanoz meyve şıraları konservesi 1 litrelik 5 kavanoz şeftali konservesi 1 litrelik 5 kavanoz balık konservesi 1 litrelik 20 kavanoz et konserveleri (çiftlik ve kümes hayvanları eti) Toplam 110 kavanoz |
![]() |
![]() |
|