Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karides, pişirilir

Karides - Karides Nasıl Pişirilir

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karides - Karides Nasıl Pişirilir



Karides
Bedenini saran zırhıyla küçük ama muhteşem bir yapıya sahiptir Sürü halinde dolaştıklarından, yakalanmaları çok kolaydır Özellikle güveci ve salatası sevilen karides, tuzlu ve sıcak denizlerde yaşar Üretimi zahmetli ve masraflı olduğu için diğer deniz ürünlerinden pahalıdır Ülkemizde en çok tüketilen karides çeşitleri, jumbo ve çalı karidestir Birkaç türü bulunan bu deniz ürününün "Çalı karides" olarak adlandırılan çeşidi tatlı sularda, "Jumbo karides" ise büyük denizlerde yaşar

Püf noktası:
Karidesleri öğünlük miktarlarda kaplara böldükten sonra, dondurarak saklayabilirsiniz Donmuş karideslerin çözülünce diri görünmesi için, önce buzdolabının alt gözünde +5 derecede 2-3 saat kadar bekletilmesi gerekir Karideslerin haşlama süresi kısa olmalıdır Küçük karidesler 5-6 dakika, jumbo karidesler 10-12 dakika haşlanmalıdır Daha fazla haşlanan karidesler diriliğini kaybeder

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.