Etli Düğün Çorbası |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Düğün ÇorbasıMalzeme Listesi * 2 Yemek Kaşığı Un * 5 Su Bardağı Su * 250 Gram Kuzu Eti (Kemikli Gerdan) * 1 Adet Limon * 1 Adet Yumurta * 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ * 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber * 1 Tatlı Kaşığı Tuz Üzeri İçin * 1 Çay Kaşığı Pul Biber * Yarım Çay Bardağı Sirke * 1 Diş Sarımsak Etli Düğün Çorbası Nasıl Yapılır? 1 250 Gram küçük parça parça ayrılmış kuzu gerdanını yıkayarak suyunu süzün 2 Etleri kemikleriyle birlikte tencereye alın, önce hararetli ateşte etler suyunu salana dek pişirin Daha sonra ocağın altını iyice kısın ve üzerine bir iki damla limon damlatarak yaklaşık 50 dakika kadar etler suyunu çekene dek pişirin Daha sonra üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyerek 10 dakika daha kaynatın 3 Etler piştikten sonra kemiklerinden ayırın, suyun içinde kemik parçaları kalabileceği için suyu tel süzgeçten geçirerek yeniden tencereye alın ve etleri diderek yeniden içine atın 4 Bir kaseye yumurtayı kırarak, 1 adet limonun suyu ve 2 yemek kaşığı un ile birlikte iyice çırpın Üzerine et suyundan bir kepçe ilave ederek yeniden çırpın ve tencereye yavaş yavaş ilave edin 10 dakika daha pişirin 5 2 yemek kaşığı yağı ayrı bir tencerede kızdırın, üzerine pul biberi atarak bekletmeden çorbanın üzerinde gezdirin Tuzu da ileve ederek karıştırın 6 Dilerseniz servis yaparken 1 diş sarımsağı havanda tuz ile iyice dövdükten sonra üzerine yarım çay bardağı sirke ve bir tatlı kaşığı pul biber ilave edin ve servis kaselerinin üzerine birer yemek kaşığı olacak şekilde gezdirin Afiyet Olsun |
|