![]() |
Norveç Usulü Balık Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Norveç Usulü Balık ÇorbasıBalık suyu 1250 gr küçük balık parçaları (sardalya, hamsi vb) 2 havuç (temizlenip dilimlenmiş) 1 soğan (doğranmış) 1 patates (kabuğu soyulup 2-3 parçaya bölünmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 6 tane karabiber 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 defne yaprağı 2 kereviz (sapları ve yapraklarıyle birlikte kıyılmış) 3-3,5 litre (16 su bardağı) soğuk su 750 gr kırlangıç balığı (temizlenip kılçıkları çıkarılmış) 2 havuç (temizlenip ince doğranmış) 2 pırasanın beyaz kısımları (ince doğranmış) 3 yumurtanın sarısı kahve kaşığının ucuyla tuz kahve kaşığının ucuyla karabiber 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 6 çorba kaşığı acı krema Tarifi: Geniş bir tencereye, soğuk suyu ve balık suyunun öteki malzemelerini koyup iyice karıştırınız, karışımı yüksek ateşte, kaynayıncaya kadar ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi sıcak suyla çalkalayıp geniş kaptaki süzülmüş balık suyunu, tencerenin içine boşaltınız ![]() ![]() ![]() ![]() İkinci defa süzmüş olduğunuz suya, havuçları ve pırasanın beyaz kısmını ekleyip yüksek ateşte karışım kaynayıncaya kadar ısıtınız ![]() Sıcaklığı azaltıp tencerenin kapağını kapatınız; karışımı 10 dakika ağır ağır kaynatınız ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kâsede yumurta sarılarını iyice çırpıp, sıcak çorba suyundan yarım su bardağı ekleyiniz; karışımı yeniden iyice çırpınız ![]() ![]() Kırlangıç balığını çatalların ucuyla küçük parçalara ayırıp, tuz ve karabiberle birlikte çorba suyuna katınız; karışımı iyice karıştırınız ![]() ![]() Maydanozunu serpip 1 çorba kaşığı acı kremasmı da ekleyerek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|