![]() |
Osmanlı Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı ÇorbasıMALZEMELER 100 gr kemiksiz dana eti 10 Adet mantar 2 Adet taze sogan 1 Adet domates veya 1 çorba kasigi salça 1 Su bardagi kiyilmis ispanak 1 Çorba kasigi un 1 Çorba kasigi tereyagi YAPILIŞI Küçük küçük dogranmis etleri haslayin ![]() Daha sonra bir tavaya biraz tereyagi alin ve etleri yagda biraz çevirin ![]() Baska bir tencereye kalan tereyagini koyun ![]() Içine dilimlenmis mantar ve kiyilmis ispanaklari atin ![]() Sebzeler suyunu salana dek sote edin ![]() Içine ilik suyla ezilmis salça veya rendelenmis domatesle unu dökün ![]() Biraz sonra etleri ve et suyunu ekleyip, 25 dakika pisirin ![]() Üzerine yesil sogan dograyarak servis yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|