Kuşkonmaz Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşkonmaz ÇorbasıMalzemeler 10 bardak tavuk veya et suyu 3 çorba kaşığı un 3 kaşık tereyağ 1 kutu konserve kuşkonmaz 2 yumurta sarısı Yarım fincan çiğ krema Yapılışı Un ve yağı ateşte kavurun Et veya tavuk suyunu topak topak olmaması için karıştırarak ilave edin Biraz kaynattıktan sonra kuşkonmazların uç taraflarından fındık büyüklüğünde üçer parca kesin Geri kalanını ezip suyu ıle birlikte çorbaya katın Tuzunu ilave ettikten sonra yarım saat kadar pişirin Eğer çorba pürüzlü ise süzgeçten geçirdikten sonra başka bir tencereye alın Öteki taraftan kestiğiniz kuşkonmazları da çorbaya kattıktan sonra sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|