![]() |
Osmanlı Balık Çorbası 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Balık Çorbası 2Malzemesi: 1 kg levrek balığı 1 adet ince doğranmış kuru soğan 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz 1/2 demet ince kıyılmış taze nane 1 yemek kaşığı tuz 1/2 kahve kaşığı safran 2 adet çubuk tarçın 100 ml sirke 4 adet limon suyu 8 adet yumurtanın sarısı 75 ml zeytinyağ 4 su bardağı su 1 adet defne yaprağı Hazırlanışı: Tencerede zeytinyağ kızdırılır, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|