![]() |
Mercimekli Sebze Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercimekli Sebze ÇorbasıMalzeme - Yarım su bardağı yeşil mercimek (1 su bardağı haşlanmış) - Yarım su bardağı barbunya fasulyesi (1 su bardağı haşlanmış) - 3 yemek kaşığı Sana Kase - 1 adet kuru soğan - 2 adet kabak - 1 adet havuç - 3 diş sarımsak - 8 su bardağı et suyu - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 1 tatlı kaşığı kuru nane - Tuz ve karabiber Hazırlanışı Kuru soğanı piyazlık doğrayın ![]() Kabakların kabuklarını kazıyıp, ince ince doğrayın ![]() Havucun kabuğunu kazıyıp, halka halka doğrayın ![]() Sarımsakları kıyın ![]() Yeşil mercimeği ve barbunya fasulyesini bir gece önceden ıslatıp, ıslattığınız su ile haşlayın ![]() Haşlarken tuz kullanmayın ![]() Derin bir tencerede Sana Kase kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Soğanlar renk alınca içine doğranmış havuçları, ilave edip, kavurun ![]() Havuçlardan sonra doğranmış kabakları ekleyip, kavurmaya devam edin ![]() Daha sonra içine haşlanmış barbunya ve mercimeği ilave edip, kavurun ![]() En son olarak içine kırmızı pul biberi, kuru naneyi, tuz ve karabiberi ve et suyunu ilave edip, karıştırın ![]() Sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatıp, servis tabağına alıp, çorbayı sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|