![]() |
Soğuk Sebze Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğuk Sebze Çorbası2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1 küçük soğan (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı köri 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 500 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, iri parçalar halinde doğranmış) 3 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 1/4 tatlı kaşığı kekik 1 dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, yaklaşık 1 cm ![]() 100 g karnabahar (yalnız çiçekli bölümleri; boylamasına ince doğranmış) 1 küçük havuç (kazınıp, ince doğranmış) 2 küçük kabak (kazınıp, ince doğranmış) 1 çorba kaşığı sirke 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Bir tencereye ayçiçek yağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada tavuk suyunu bir tencereye koyup, kekiği serpin, içine delikli buğulama kabı yerleştirip, tencereyi orta ateşe oturtarak, tavuk suyunu ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu çorba buzdolabında 2 gün saklanabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|