![]() |
Peynirli Sebze Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Sebze Çorbası1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 soğan (doğranmış) 2 orta boy şalgam (kabukları soyulup, doğranmış) 1 havuç (kazınıp, doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı sirke 3 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 1 ekşi elma (kabuğu soyulup, çekirdekli bölümü çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 350 g bostan hindibası (yıkanıp, doğranmış) ya da ıspanak (yıkanıp, sapları ayıklanmış) 1 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 4 çorba kaşığı Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi Zeytinyağını büyük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Tavuk suyunu ve 3 su bardağı su ekleyip, elmaları katarak, ateşi açın ve karışımı bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|