![]() |
Limonlu Elmasiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu Elmasiye250 gr ![]() 750 gr ![]() 350 gr ![]() 40 gr ![]() 5 yumrutanm beyazı Jelâtini bol soğuk buzlu suya yaprak yaprak atıp karıştırınız ve 2 saat ıslayınız ![]() ![]() ![]() İki saat sonra aluminyum olmayan temiz bir tencereye tercihan çelik tencereye elinizle susuz olarak jelâtini çıkarıp üzerine yumurta beyazını dökünüz, sonra ağaç spatula ile karıştırınız ![]() Su, limon suyu, şeker ve vanilyasını da ilâve edip ağır ateşte 5 dakika iyice karıştırdıktan sonra altındaki ateşi kızlandırıp devamlı ağır ağır karıştırarak tam kaynamağa yakın zamana geldi mi ateşten alınız ![]() ![]() ![]() ![]() Necip Usta |
![]() |
![]() |
|