![]() |
Kaymaklı Elmasiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymaklı Elmasiye40 gr ![]() 1 kg ![]() 300 gr ![]() 1 çimdik vanilya 5 yumurtanın beyazı 300 gr ![]() 1 yaprak jelatin Jelâtini bol soğuk buzlu suya yaprak yaprak atıp karıştırınız ve 2 saat ıslayınız ![]() ![]() ![]() İki saat sonra aluminyum olmayan temiz bir tencereye tercihan çelik tencereye elinizle susuz olarak jelâtini çıkarıp üzerine yumurta beyazını dökünüz, sonra ağaç spatula ile karıştırınız ![]() Su, şeker ve vanilyasını da ilâve edip ağır ateşte 5 dakika iyice karıştırdıktan sonra altındaki ateşi kızlandırıp devamlı ağır ağır karıştırarak tam kaynamağa yakın zamana geldi mi ateşten alınız ![]() ![]() ![]() Kreması için; 1 yaprak jelatini bir saat önceden kendisine göre bol soğuk suda ıslayınız ![]() ![]() ![]() Teli havaya kaldırdığınız zaman telden düşecek kaymaklara aynı kaptaki kaymağın üzerinde top top kalmalıdır ![]() ![]() Hazırlamış olduğunuz jelatinli suyu bir soğuk su veya buzlu suyun içine oturtup bir kepçe ile ağır ağır karıştırarak soğutup sudan çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Necip Usta |
![]() |
![]() |
|