![]() |
Krep Süzet Nasıl Yapılır - Krep Süzet Malzemeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krep Süzet Nasıl Yapılır - Krep Süzet MalzemeleriMalzemeler 1 ölçü Krep Harç 9 yemek kaşığı Grand Marnier 12 adet kesme şeker 1 adet portakal 1 adet limon 125 gr ![]() 250 ml ![]() 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu 4 yemek kaşığı toz şeker (serpiştirmek için) Krep Süzet Tarifi Krep Süzet Tarifi • Krep hamurunu içine 1 yemek kaşığı Grand Marnier ekleyerek hazırlayın ve 12 adet krep pişirin ![]() ![]() • Kesme şekerleri portakal ve limon ile ovalayın ve kenarda 15 dakika bekleterek şekerlerin meyvelerin aramasını almasını sağlayın ![]() • Tereyağını, kesme şeker, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve limon kabuğu rendesi ile birlikte kalın tabanlı bir tencerede karıştırın ![]() ![]() ![]() • Kreplerin her birini teker teker karışıma batırıp çıkarın ![]() ![]() • Üzerlerine toz şeker serpiştirin ve kalan 4 yemek kaşığı Grand Marnier’yi üzerlerine gezdirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|