Nohutlu Piliç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu PiliçNohutlu Piliç Nohutlu Piliç Tarifi - Nohutlu Piliç Yapılışı - Nohutlu Piliç Nasıl Yapılır - Nohutlu Piliç Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 20 dakika Miktar: 2 kişilik İçindekiler: 2 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile 1/2 adet limon (kabuğu rendelenmiş, suyu sıkılmış) 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu 4 çorba kaşığı zeytinyağı 3 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 4 adet taze soğan (ince kıyılmış) 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 400 gr nohut (konserve, süzülmüş) Etleri iki streç arasında hafifçe döverek inceltin ![]() Limon suyu, kimyon tohumu ve bir çorba kaşığı zeytinyağını çırpıp, etlerin her iki yüzüne sürün ve hafifçe ovuşturun ![]() Yağsız tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın Hızlı ateşte, etlerin her iki yüzünü, altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3`er dak pişirin Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın ve 4-5 dak daha pişirin Maydanozların yarısını serpin![]() Ayrı bir tavada, kalan yağı ısıtıp, soğan, sarmısak ve pul kırmızı biberi katın Karıştırarak, soğanlar hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin Nohut ve limon kabuklarını ekleyip, kısık ateşte, nohutlar ılınıncaya kadar ısıtın Kalan maydanozları serpip, harmanlayın![]() Nohutları tabaklara paylaştırın Üzerlerine etleri yerleştirip, servis yapın
|
|
|
|