06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Badem Ezmeli Vişneli Ştrudel
Badem Ezmeli Vişneli Ştrudel
Badem Ezmeli Vişneli Ştrudel Tarifi - Badem Ezmeli Vişneli Ştrudel Nasıl Yapılır - Badem Ezmeli Vişneli Ştrudel Malzemeleri
Badem Ezmeli Vişneli Ştrudel
16 dilim için;
MALZEME
Ştrudel hamuru:
250 g un,
1 tutam tuz,
1 yumurta,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
üstüne sürmek için 25 g tereyağı,
içi:
200 g badem ezmesi,
150 g krema,
650 g vişne,
600 g kiraz,
6 kedi dili,
pudra şekeri
1 Unu tuz, 1 çay bardağı ılık su, yumurta ve sıvı yağ ile yoğurun Hamuru top haline getirin, folyoya sarın ve oda ısısında 30 dakika bekletin
2 Badem ezmesini krema ile karıştırın Kiraz ve vişneleri yıkayın, çekirdeklerini çıkartın, kedidillerini ezin
3 Büyük bir mutfak havlusuna un serpiştirin, hamuru bu havlunun üstünde incecik açın (60 x 40 cm) Hamur çok ince, neredeyse transparan olmalı
4 Badem ezmeli karışımı hamurun üstüne sürün, kirazları döşeyin, kenarlarını 5 cm eninde boş bırakın Ezilmiş bisküvileri serpiştirin
5 Hamurun kenarlarını kirazların üstüne katlayın Havlunun yardımı ile hamuru rulo haline getirin
6 Fırın tepsisini yağlayın Ştrudeli tepsiye koyun Tereyağını eritin, yarısını ştrudelin üstüne sürün Fırını 200 derecede ısıtın ve ştrudeli 40-45 dakika pişirin Pişme süresinin yarısından sonra ştrudeli çıkarın ve kalan tereyağını sürün
7 Ştrudeli fırından çıkarın, pudra şekeri serpin
|
|
|