Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arap, ekmeği, pita

Arap Ekmeği Pita

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arap Ekmeği Pita

Arap Ekmeği Pita
Arap Ekmeği Pita Tarifi - Arap Ekmeği Pita Nasıl Yapılır - Arap Ekmeği Pita Malzemeleri

Pita Bread

Pişerken balon gibi şişen pitayı ortadan bölünce cep şeklini alıyor, bu ceplere istediğiniz sebze ve peynirleri doldurup sağlıklı kepekli bir sandviçle karnınızı doyurabilirsiniz, diyette olanlara duyurulur

Malzemeler:

* 1 su bardağı süt (ılık)
* ½ su bardağı yoğurt (oda ısısına getirilmiş)
* ½ su bardağı su (ılık)
* 2 su bardağı beyaz un +2 su bardağı kepekli un
* 1 yemek kaşığı instant kuru maya
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı silme tuz

Yapılışı:

* Süt, yoğurt ve suyu karıştırın
* Un, instant maya, tuz ve şekeri harmanlayıp sütlü karışıma azar azar ilave ederek hafif nemli ama ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar 15 dk yoğurun
* Yoğurma kabınızı 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın, hamuru koyup üzerini nemli bezle örtün
* Hamurunuz iki katı kabarıncaya kadar 1 saat ılık bir ortamda bekletin(ben, önceden ılıtıp kapattığım fırında beklettim)
*Kabaran hamurunuzu, hafif unlanmış tezgahın üzerine alarak rulo yapın
* Bıçakla, önce 6 eşit parçaya bölün, herbi parçayı 2′ye bölerek toplamda 12 eşit beze elde edin
* Her bir bezeyi ayrı ayrı yoğurun, üzerini örtüp 10 dk mayalanması için bekletin
* Fırınınızı 220ºC, (425F) ayarlayın
* Biraz tok bir pide istiyorsanız, 12 cm çapında daha ince bir pide istiyorsanız 15 cm çapında açın
* Yağlı kağıt serilmiş tepsiyi hafif unlayarak ikişer pita yerleştirip fırına verin, arada bir kontrol ederek 8-10 dk pişirin
Afiyet olsun
Not: Ben bazılarını ince bazılarını kalın açarak pişirdim Birkaç pitanın üzerine de zeytinyağı ve zahter (zaâtar) sürdüm, siz dilerseniz taze nane yaprağı ve taze defne yaprağını zeytiyağ ile yapıştırarak desen elde edebilirsiniz ama kabarık pişmelerini istiyorsanız elle bastırmayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com