![]() |
Arap Ekmeği Pita |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arap Ekmeği PitaArap Ekmeği Pita Arap Ekmeği Pita Tarifi - Arap Ekmeği Pita Nasıl Yapılır - Arap Ekmeği Pita Malzemeleri Pita Bread ![]() Pişerken balon gibi şişen pitayı ortadan bölünce cep şeklini alıyor, bu ceplere istediğiniz sebze ve peynirleri doldurup sağlıklı kepekli bir sandviçle karnınızı doyurabilirsiniz, diyette olanlara duyurulur Malzemeler: * 1 su bardağı süt (ılık) ![]() * ½ su bardağı yoğurt (oda ısısına getirilmiş) ![]() * ½ su bardağı su (ılık) ![]() * 2 su bardağı beyaz un +2 su bardağı kepekli un ![]() * 1 yemek kaşığı instant kuru maya ![]() * 1 yemek kaşığı zeytinyağı ![]() * 1 tatlı kaşığı tozşeker ![]() * 1 tatlı kaşığı silme tuz ![]() Yapılışı: * Süt, yoğurt ve suyu karıştırın ![]() * Un, instant maya, tuz ve şekeri harmanlayıp sütlü karışıma azar azar ilave ederek hafif nemli ama ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar 15 dk ![]() ![]() * Yoğurma kabınızı 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın, hamuru koyup üzerini nemli bezle örtün ![]() * Hamurunuz iki katı kabarıncaya kadar 1 saat ılık bir ortamda bekletin ![]() ![]() *Kabaran hamurunuzu, hafif unlanmış tezgahın üzerine alarak rulo yapın ![]() * Bıçakla, önce 6 eşit parçaya bölün, herbi parçayı 2′ye bölerek toplamda 12 eşit beze elde edin ![]() * Her bir bezeyi ayrı ayrı yoğurun, üzerini örtüp 10 dk ![]() ![]() * Fırınınızı 220ºC, (425F) ayarlayın ![]() * Biraz tok bir pide istiyorsanız, 12 cm ![]() ![]() ![]() * Yağlı kağıt serilmiş tepsiyi hafif unlayarak ikişer pita yerleştirip fırına verin, arada bir kontrol ederek 8-10 dk ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() Not: Ben bazılarını ince bazılarını kalın açarak pişirdim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|