![]() |
Kıbın Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıbın BöreğiKıbın Böreği Kıbın Böreği Tarifi - Kıbın Böreği Nasıl Yapılır - Kıbın Böreği Malzemeleri ![]() ![]() hamur malzemeleri:
Malzemelerle mantı hamuru gibi sertçe bir hamur yoğurun ![]() ![]() ![]() iç malzemeleri:
Soğanları mutfak robotundan geçirip mümkün olduğunca ince doğranmalarını sağlayın ![]() ![]() ![]() Hamuru 4 parçaya ayırıp her parçadan 3 şerit elde edin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu küçük parçaları hafif unlu zeminde merdane ile yaklaşık bir çay tabağı büyüklüğünde, mantı hamurundan biraz kalınca açın ![]() ![]() Her bir hamurun ortasına bir tatlı kaşığı kıymalı içten koyun ![]() ![]() ![]() hamurları yukarıdaki fotoğraftaki şekiller gibi veya bir ravioli kalıbı kullanarak kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurları tuzlu kaynar suda haşlayın ![]() ![]() ![]() Hepsini geniş bir tabağa alıp yağda kızdırılmış pul biber ve yoğurt ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|