Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bohça, böreği

Bohça Böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bohça Böreği

Bohça Böreği
Bohça Böreği Tarifi - Bohça Böreği Nasıl Yapılır - Bohça Böreği Malzemeleri

BOHÇA BÖREĞİ
6 yufkadan olursa 2 tepsi olur biz 3 yufkadan tarif yapalım arzuya göre siz çoğaltırsınız

MALEZEMLER

İçine ne isterseniz konabilir kıymalı olabilir, sade peynirli olabilir, patatesli, nohutlu vs olabilir ben patatesi rendeleyip güzelce püre haline getirdikten sonra içine taze lorumu ilave edip tekrar karıştırdım içine maydonoz vede karabiberde ilave ettim

ÜZERİNE SÜRÜLECEK MALZEME
3 yumurta

yarım su barda yoğurt

yarım su barda sıvı yağ hepsini güzelce çırp

YAPILIŞI
1 ci yufkayı tepsiye sereriz üzerine çırptığımız bu harcın bir miktarını süreriz ve kalan 2 yufkayı da aynı yufkanın üzerine koyar aralarına aynı şekilde sıvı malzeme sürülür ve 3 yufkamız bu şekilde serili olduğu halde patatesli lorlu harcımızı her yerine gelecek şekilde sürülür

bohça şeklinde dürüp üzerine tekrar araya sürdüğümüz yoğurtlu yumurtalı harcı sürerek fırına veriyoruz

BÖREĞİMİZİN EN SON ŞEKLİ SONRA BUNU MUSKA GİBİ KESİYORUZ

NOT:her muska 4 eşit parçaya kesiliyor bu gördüğünüz börekten 16 dilim çıkıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com