Zeytinli ve Peynirli Ayvalık |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli ve Peynirli AyvalıkZeytinli ve Peynirli Ayvalık Zeytinli ve Peynirli Ayvalık Tarifi - Zeytinli ve Peynirli Ayvalık Nasıl Yapılır - Zeytinli ve Peynirli Ayvalık Malzemeleri Malzeme Listesi 3 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Yoğurt 1 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Su Bardağı Siyah Zeytin (Doğranmış) 1 Su Bardağı Kaşar Peynir (Rendelenmiş) veya Lor Peynir Yarım Demet Maydanoz Yarım Demet Dereotu 1 Paket Kabartma Tozu 2 Çay Kaşığı Kuru Fesleğen 2 Çay Kaşığı Kuru Nane 2 Çay Kaşığı Pul Biber 3 Su Bardağı Un 1 Adet Yumurta Sarısı (Üzerine Sürmek İçin) 1 Tatlı Kaşığı Çörek Otu Zeytinli ve Peynirli Ayvalık Çöreği Nasıl Yapılır? 1 Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir kaba kırın Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekledikten sonra çatal yardımı ile iyice çırpın 2 Maydanoz ve dereotunu ayıklayıp incecik doğradıktan sonra yumurtalı karışıma ilave edin Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri veya lor peyniri ekleyin Bir taraftan tahta kaşık ile karıştırıken bir taraftan da kabartma tozunu ilave edin 3 Unu azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin Kuru fesleğen, kuru nane ve pul biberi ilave edip tekrar karıştırın 4 Fırın kabını sıvı yağ ile yağladıktan sonra karışımı dökün Bir kaşığı suya batırıp kaşığın tersi ile böreğin üzerini düzeltin Yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otunu serpiştirin ve önceden ısıtılmış 175 derece ısıdaki fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 25 veya 30 dakika pişirin Ilıdıktan sonra dilimleyerek servis yapın Afiyet Olsun |
|