Peynirli Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli BörekPeynirli Börek Peynirli Börek Tarifi - Peynirli Börek Nasıl Yapılır - Peynirli Börek Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Tatlı Kaşığı Bira Mayası 1 Adet Yumurta 750 Gram Un (Yaklaşık 6 su bardağı) 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Su Bardağı Süt (Ilık) 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker Yarım Su Bardağı Su (Ilık) Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ İçi İçin Yarım Kilogram Beyaz Peynir (Az Yağlı) 1 Demet Maydanoz Üzeri İçin 1 Yemek Kaşığı Çörek Otu 1 Adet Yumurta Sarısı Peynirli Börek Nasıl Yapılır? 1 Böreğin iç malzemesi için maydanozları incecik kıyarak üzerine peyniri ufalayarak karıştırın Peynir az yağlı olursa pişerken eriyip kaybolmayacaktır![]() 2 Küçük bir kaba 1 tatlı kaşığı bira mayasını ve bir çay kaşığı şekeri koyarak karıştırın Üzerine yarım su bardağı ılık suyu ilave edip yeniden karıştırın Mayanın kabarmasını bekleyin![]() 3 Unu karıştırma kabına alarak yağ, ılık ya da oda sıcaklığındaki sütü ilave edin Kabarmış maya ve tuzu da ilave edin ve yoğurun Kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edin![]() 4 Hamur kabının kapağını kapatarak battaniyeye sarın ve kalorifer yanı gibi sıcak bir ortama bırakarak hamurun kabarmasını sağlayın![]() 5 Kabaran hamuru 4 parçaya ayırın Her bir bezeyi hazır yufka olavak gibi oklava ile açın Üzerine fırça ile yağ sürerek karşılıklı kenarlarını kapatarak dörtgen yufkalar elde edin![]() 6 İlk yufkayı yağlanmış yuvarlak tepsiye koyun Üzerine fırça ile yağ sürün Maydanozlu harçtan koyarak diğer katlanmış yufkayı üzerine koyun![]() 7 Diğer 3 yufka ile de aynı işlemi yapın![]() 8 Tepsinin ortasında üstüste duran tüm yufkaları kenarlarından çevire çevire çekiştirerek tepsi boyutunda büyütün![]() 9 Tepsiyi fırına vermeden once dilimleyin ve çırpılmış yumurta sarısı sürerek çörek otu serpin![]() 10 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika böreğin üzeri kızarıncaya dek pişirdikten sonra servis yapın![]() Not: Bu tarif için yuvarlak davul fırın tepsisi kullanmanız gerekir ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|